SportCity Cornelis Schuyt

  Wat kan en mag er in de club

  Misschien heb je vragen over het sporten in de club of wil je weten welke maatregelen er nog gelden. Ons team staat klaar om deze te beantwoorden. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk antwoord hebt op een mogelijke vraag, hebben we hieronder alvast de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Hopelijk is je vraag daarna direct beantwoord. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

  Update maatregelen per 26 januari 2022 Club

  A. Is de club geopend? Ja! Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 14 januari is er door het kabinet besloten dat de sportscholen weer open mogen per 15 januari 2022.

  B. Tot hoe laat is de club geopend? Voor onze club gelden de reguliere openingstijden. Bekijk de openingstijden van je club hier.

  CORONATOEGANGSBEWIJS

  A. Hoe gaan jullie om met het coronatoegangsbewijs? De overheid verplicht het tonen van een coronatoegangsbewijs bij sportscholen voor iedereen vanaf 18 jaar. Je kunt bij ons trainen, de clubs zijn open. 

  B. Ik ben nog geen 18 jaar. Moet ik dan ook het coronatoegangsbewijs tonen? De overheid verplicht het tonen van een coronatoegangsbewijs bij sportscholen voor iedereen vanaf 18 jaar. Als je nog geen 18 bent, hoef je dus geen coronatoegangsbewijs bij ons te tonen. 

  C. Ik ben niet gevaccineerd. Kan ik wel komen sporten? Je kunt met je boeking en coronatoegangsbewijs (dat is een negatieve testuitslag of herstelbewijs) gewoon bij ons trainen. Testen voor toegang is gratis en kun je altijd ergens in de buurt laten doen. 

  D. Hoe lang is mijn ‘Testen voor Toegang’ geldig? Wij houden de richtlijnen van de overheid en het RIVM aan. Hier vind je alle informatie over testen voor toegang.

  E. Wat moet ik doen om in de club te komen trainen? Boek via de app een tijdslot voor vrije fitness of een groepsles. Bij binnenkomst check je in bij de balie en toon je je coronatoegangsbewijs (dat is een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je bent hersteld van corona)

  F. Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs? Check de site van de Rijksoverheid.

  CAPACITEIT IN DE CLUB

  A. Wat is de maximale capaciteit per club? De maximale capaciteit per club is bepaald n.a.v. de nieuwe maatregelen van de overheid en kan verschillen per club. Ons team houdt goed in de gaten dat de capaciteit niet wordt overschreden. Alleen als wij ons met elkaar aan de 1,5 meter afstand houden, kunnen we veilig en verantwoord blijven sporten.

  B. Wat zijn de openingstijden van mijn club? Check de pagina van jouw club voor de actuele openingstijden.

  VEILIGHEID IN DE CLUB

  A. Welke maatregelen nemen jullie? En wat kan ik zelf doen?

  • Boek je training van tevoren in de MyWellness-app.

  • Kun je niet komen, meld je dan even af door je boeking te annuleren

  • Voor toegang tot de club heb je een coronatoegangsbewijs nodig, vergeet deze niet mee te nemen.

  • Blijf voor en na gebruik de apparaten en materialen alsjeblieft schoonmaken. In onze clubs vind je voldoende desinfectiemiddel en schoonmaakdoekjes. Zo houden we de club samen schoon. Wel willen we je vragen geen desinfectie spray direct op de schermen te spuiten. Door het vocht gaan de schermen kapot.

  • Blijf thuis als je klachten hebt.  

  B. Welke richtlijnen volgen jullie? Wij volgen de richtlijnen van het kabinet en staan in nauw contact met NL Actief - de branchevereniging van erkende ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Wij doen er alles aan om open te blijven, zodat jij kunt werken aan je gezondheid.

  C. Wanneer mag ik niet komen sporten? Is het antwoord op een van de onderstaande vragen ja? Dan kun je helaas nog niet bij ons sporten. Is het antwoord op alle vragen nee? Dan mag je komen sporten.

  • Had je in de afgelopen 24 uur een van deze klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid of minder smaak of reuk?

  • Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met een van de bovenstaande symptomen?

  • Is in de afgelopen 14 dagen het coronavirus bij je vastgesteld?

  • Heb je een huisgenoot of gezinslid die het coronavirus heeft?

  • Ben je in quarantaine omdat je contact hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft?

  D. Moet ik een mondkapje dragen? Vanaf 15 januari 2022 zijn mondkapjes verplicht in de sportschool. Wij volgen hierin de richtlijnen van het kabinet en staan in nauw contact met NL Actief - de branchevereniging van erkende ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. We vragen je daarom vriendelijk om bij binnenkomst, het rondlopen in- en bij het verlaten van de club een mondkapje te dragen. 

  E. Moet ik met handschoenen trainen? In de club is het niet verplicht om handschoenen te dragen. Vind je het prettig om dit wel te doen, dan mag dat natuurlijk. We vragen je wel om alsnog alle trainingsmaterialen na gebruik schoon te maken. 

  F. Zijn er desinfectiemiddelen aanwezig? Jazeker. Bij de entree kun je je handen desinfecteren en ook in de club zijn desinfectiemiddelen aanwezig om de apparatuur en je handen na elke oefening te reinigen.

  E. Is een handdoek verplicht? Ja, het is verplicht om zelf een handdoek mee te nemen en deze te gebruiken als je aan het sporten bent in de club.

  F. Mag ik mijn eigen drinken meenemen? Zeker, je mag je eigen bidon met drinken meenemen in de club.

  G. Wat kan ik zelf doen voor de veiligheid?

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst in de club.

  • Houd 1,5 meter afstand tot je mede-sporters.

  • Maak de apparatuur schoon voor en na je oefening.

  • Nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer je handen na het niezen.

  • Verlaat op tijd de club zodat de volgende sporters weer naar binnen kunnen. Volg hiervoor de pijlen in de club.

  H. Waarom kan ik niet meer contant betalen? Vanwege de hygiëne en veiligheid van onze leden en medewerkers is het niet meer mogelijk om contant te betalen. Betalen met pin of mobiel kan natuurlijk wel. 

  I. Hoe zorgen jullie voor schone apparaten? Wij zorgen ieder uur voor een extra schoonmaakronde en daarnaast rekenen we ook op jouw medewerking om zelf de apparatuur schoon te maken voor én na je training.

  BOEKEN

  A. Waarom moet ik boeken? Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet is er in de clubs plaats voor een beperkt aantal leden. Om iedereen de kans te geven om in de club te sporten, kun je een tijdslot boeken in de app voor 'vrij trainen' en/of 'groepstraining'. Zonder boeking kun je helaas niet komen sporten.

  FACILITEITEN

  A. Zijn alle faciliteiten beschikbaar? Ja, al onze faciliteiten zijn beschikbaar. 

  MONDKAPJES 

  A. Is het verplicht om in de club een mondkapje te dragen? Voor toegang tot sportscholen geldt een mondkapjesplicht. Ook wij volgen de richtlijnen van het kabinet en staan in nauw contact met NL Actief - de branchevereniging van erkende ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. We vragen je daarom vriendelijk om bij binnenkomst, het rondbewegen in en verlaten van de club een mondkapje te dragen. 

  B. Moet ik tijdens het trainen een mondkapje op? Nee, tijdens het sporten hoef je geen mondkapje te dragen. In de openbare ruimtes graag wel - bij binnenkomst, tijdens het rondbewegen in en het verlaten van de club. 

  C. Wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen als ik binnen aan het sporten ben Nee, niet als je aan het sporten bent. Ben je klaar met sporten, dan wordt geadviseerd zo snel mogelijk een mondkapje op te zetten.